2016 2016

Dhr. Wout Zijlstra is overleden, hij woonde met zijn vrouw in de Hofstede. De uitvaart is op vrijdagmiddag 19 februari om 1 uur in het crematorium aan de Vergierdeweg.

---------

We hebben de laatste opnames gemaakt voor de film over psalm 1. Komende week gaan we die previewen (als ik hem klaarkrijg) op onze laatste bijeenkomst dit seizoen. Daarna zullen we hem laten zien tijdens de gezinsdienst op palmzondag. Dat past wondermooi. Deze week nog een keertje dus, mét popcorn.

--------

Tijd om je aan te melden als je mee wilt naar het kloosterweekend in Egmond, 26-26 juni. Op de site vind je meer info. Stuur me een mailtje als je mee wilt. Maximaal 10 personen.

------
Er gebeurt veel achter de schermen. Gerard, Aldert en ik zijn intensief bezig om de organisatie en financiën van de gospeldag van 3 juli rond te krijgen. Afgelopen week hadden we een inspirerende bespreking met mensen van het Polderhuis, de gemeente Velsen, beheerders, licht en geluid en muziekmensen. Het gaat echt een feestje worden  waar we nog heel wat handen bij nodig zullen krijgen. Ruim 150 zangers zijn er alvast en een aantal soloisten en musici ook. Het gaat in ieder geval door! Hier is de sporthal (Polderhuis) waar een groot podium gaat komen met speciale verlichting.

-------
Dit kaartje hing in de vergaderzaal van de Boshoek:)

Na de uitvaart van Martine nodigde de leiding mij uit om eens door te praten over meer samenwerking tussen de Boshoek en het Kruispunt. Ik ben getroffen door de warmte van het personeel en het respect dat zij hebben voor hun cliënten. Dat maak ik ook weleens anders mee. Ik kijk uit naar nieuwe manieren waarop wij iets kunnen betekenen voor elkaar.

-------

Eén van de meest ontroerende vespers van de kerk: aswoensdag.  Er was veel belangstelling, al was de aanvangstijd helaas niet overal juist vermeld. Het koor van Antje zong prachtig en Ineke Clement legde de betekenis van het kruisje nog eens goed uit voor ons protestanten. Fijn dat er ook parochieleden aanwezig waren. Ik vind het zo bijzonder om iedereen met een askruisje op het voorhoofd te zien. Alsof we even zichtbaar maken wat ons mensen maakt en samen verbindt: dat we sterfelijk zijn en ieder zo zijn eigen kruis te dragen heeft. Voor Hans en zijn zus Marian en haar dochter Joyce was het helemaal speciaal. Zij hadden juist op een prachtige manier afscheid genomen van hun vader en opa. Hij ruste in vrede.

Januari 2016

Dit is Lottie Buit, een kunstenaar met haar atelier in de Waardepolder. Zij gaat met ons in zee voor het zogeheten: Feest van de Geest. Dat is een landelijk project van kerken en kunstenaars, tussen Hemelvaart en Pinksteren. Ook het Kruispunt doet mee, met 8 andere kerken in de regio. Samen vormen we een kunstroute die te bezichtigen zal zijn. Lottie kwam vanmiddag naar de kerk om te bespreken welk kunstwerk zij zou kunnen maken dat past bij ons gebouw en bij het thema: Vrijheid van Geest. Ik ben erg benieuwd naar haar ideeën. Misschien gaan we een kleine projectgroep vormen die onder haar leiding samen het kunstwerk maakt. Mensen die belangstelling hebben?

-------
Het is bijna zover, de nieuwe website komt over een paar weken beschikbaar, iets later dan verwacht. Het is nog een hele klus en het betekent ook dat dit webadres gaat veranderen. Dus straks weer een nieuwe favoriet instellen!
Ondertussen gaat alles gewoon door natuurlijk. De maand januari is al bijna voorbij nu ik dit schrijf, gevuld met kerkdiensten, vergaderingen en de start van nieuwe kringen en catechese. Er zijn twee uitvaarten deze week: a.s. woensdag 27 januari wordt dhr Hogendoorn begraven. Om 12 uur is de kerkdienst in het Kruispunt. Hij werd 96 jaar, de stamvader van de Riedijk-clan die zo actief is in onze gemeente. Deze foto was afgelopen november, toen hij net jarig was, tijdens de avondmaalsviering in de Hofstede.

-------
24 januari overleed onverwacht Martina Bontenbal-Hoeijenbos, 66 jaar. Ze woonde in de Boshoek en sloeg geen dienst over als haar gezondheid het toeliet. 's Ochtends was ze nog in de kerk geweest, maar 's avonds was ze ineens onwel en overleed aan een hartstilstand. Van haar nemen we afscheid op donderdag 28 januari om 11.00 uur, ook in het Kruispunt.