Activiteiten Kruispunt

Op deze pagina vindt u alle informatie over activiteiten in het Kruispunt te Velserbroek.

U bent van harte welkom!

Michacursus

Op 27 oktober starten we met de Michacursus. Micha is een profeet: hij staat voor rechtvaardigheid en duurzaamheid. Daar gaat deze cursus dan ook over. We lezen teksten, kijken video’s en spreken met elkaar over wat wij kunnen doen voor een rechtvaardige en duurzame wereld.

Meer informatie is te vinden op de speciale pagina over de Michacursus: klik.

Stiltemeditatie

Elke maandagmorgen van 9.00 tot 9.25 uur: stiltemeditatie in het Kruispunt in Velserbroek. Open voor iedereen en niet per se christelijk ingevuld. Gewoon samen zijn en stil zijn. Je komt aan en zoekt een zitplaats. Er wordt een kaars aangestoken en je hoort 3x een gong. Daarna is het 25 minuten stil. Je hoort weer 3x de gong. Je verlaat de plek en hervat je dag. Je mag mediteren op je eigen manier; zolang het maar in stilte gebeurt. Aanmelden is niet nodig, op tijd komen wel. Wij organiseren dit in samenwerking met Stadsklooster Haarlem. Op diverse plekken in Haarlem zijn de hele week door stiltemeditaties. Voel je welkom!

Gespreksgroep 30+

Wij zijn een gespreksgroep van en voor mensen rondom de 30, met deelnemers uit Haarlem en Velserbroek. Eens in de drie weken komen we bij elkaar op woensdagavond om over verschillende onderwerpen te praten. De ene keer praten we over hoe we ons geloof met ons dagelijks leven kunnen verenigen, de andere keer hebben we een gastspreker die vertelt over zijn werkervaringen of we gaan op bezoek bij andere geloofsstromingen in de buurt, zoals een moskee of het leger des heils. Maar niet alleen hebben we het over geloofsonderwerpen, maar ook over de zin en onzin van plastische chirurgie, over de keuzes van het huidige kabinet of we bekijken een film. Van alles wat dus. Als je nog nooit op de (Haarlemse/Velserboekse) kring geweest bent maar belangstelling hebt, mail even met Marieke Teeuw (mariekewesthoff@hotmail.com).

Ouderenochtend/-middag

In het Kruispunt komen we 6x per jaar bij elkaar om de twee maanden. We beginnen meestal in september. De kerst- en paasmiddag vieren we met een kerkdienst en daar tussenin proberen we een spreker of iets dergelijks te krijgen, maar het moet wel betaalbaar zijn. De mensen betalen bij ons € 2,- voor de middag. Ook komen er wel mensen die buitenkerkelijk zijn. We vinden het fijn als mensen hun vrienden of vriendinnen meebrengen, of ze nu lid zijn van de kerk of niet. Voor vragen kunt u bellen: Yvonne Vreeken, tel. 023-5371131 of Gré Riedijk, tel. 023-5385216.

Wanneer:

• Woensdag 18 mei. Deze morgen gaan we naar boerderij Zorgvrij om daar onder de Platanen pannenkoeken te eten. We drinken dan eerst koffie in de kerk. De kerk is open om 10.15 uur en tegen 11.45 uur gaan we met auto’s op weg en sluiten om ongeveer 13.30 uur deze dag af.

Kledingbeurs Velserbroek

In Het Kruispunt hebben wij wekelijks op dinsdagochtend een verkoop van kleding. Wij krijgen van alle kanten mooie kleding aangeboden die wij voor een klein bedrag verkopen. De opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen, in de buurt en verder weg o.a. Stem in de stad, Hospice Santpoort, jongeren bij ons uit de kerk die een aantal weken werken in het buitenland via World Servants, Childrens Home en de Voedselbank. Zo gaat de kleding niet in een container, maar wordt hergebruikt, wat ook beter is voor het milieu. Kom gerust eens langs op dinsdagochtend, de koffie staat klaar. We zijn open van 10.00 uur tot 12.00 uur en dan kan er ook kleding ingebracht worden (graag wel gewassen). Wij verwelkomen u graag namens het hele team op dinsdag in het Kruispunt.

Muziek in Velserbroek

In het Kruispunt zijn verschillende muziekgroepen actief. Sommige regelmatig, andere op gelegenheidsbasis. Sommige jongeren zingen af en toe alleen of samen in de kerkdienst. We houden van gospel, praise maar ook van klassiek. Als je zingt, of een instrument bespeelt, welkom!

Het Combo
Voor speciale kerkdiensten is er een muzikaal Combo dat de begeleiding verzorgt. Per keer kan de samenstelling wisselen. Hans Hovius is de dirigent en hij schrijft muziek op maat voor alle instrumenten. Doe je mee? Oproep aan muzikanten: wie vindt het leuk om in het Combo mee te spelen? We hebben plaats voor allerlei instrumenten! Geef in een mailtje naar Hans Hovius aan welk(e) instrument(en) je bespeelt en ik neem contact met je op. Ook voor vragen of nadere informatie kun je op dit mailadres terecht.

Meer informatie

Nadere informatie over de activiteiten kunt u opvragen bij ds. Joke Zuidema (t: 06-38014580 | e: j.zuidema@protestantsekerk.nl) of ds. Joep van den Berg (t: 06-23830775 | e: johanwvandenberg@gmail.com).