Asfalt

Sinds Sonrise 2016 staat er een team van jonge vrijwilligers klaar om op te trekken met jongeren op het Zwanebloemplantsoen in Velserbroek. Het project dat er wordt gedraaid wordt ‘Sportcommunity’ genoemd. Het project heeft als doel om jonge christenen buiten de kerk te laten groeien in hun geloof. Er wordt samen gegeten in het Kruispunt, bijbel gelezen en gebeden. Daarna gaan ze het plein op (19.00-20.30 uur) om samen met jongeren te sporten en het geloof aan de hand van relevante thema’s te delen met hen. Er is een kookgroepje ontstaan dat elke dinsdag kookt voor deze groep. Vanuit het Kruispunt heeft Jody samen met mij 1x per maand gekookt. Aart heeft haar kookbeurt overgenomen en hij kookt met veel passie en inzet! Wilt u/wil jij ook meedoen in het kookrooster of zou je mee willen sporten met het team, stuur mij dan een mailtje, dan neem ik contact met u/jou op ().

Onderstaand stukje is geschreven door Rick Klinge. Hij heeft zijn baan in het onderwijs opgezegd om werkzaam te zijn bij Youth for Christ en deels op basis van giften te gaan leven. Rick is teamleider en initiatiefnemer van het project.

Het is dinsdag 15 mei. Een heerlijke zonnige dag waar het water absoluut niet mag ontbreken. We zijn door de meivakantie en eindexamens, voor het eerst weer met het overgrote deel van het team. Zoals altijd eten we eerst samen en delen we een stukje uit te bijbel waar we vervolgens onze gedachtes op los laten. Sinds januari dit jaar mogen we eten in Het Kruispunt en dit beviel het team direct. Elke Sonrise mag het team in Het Kruispunt bivakkeren en daardoor voelden we allemaal het Sonrise gevoel terugkomen op de dinsdagavonden.
Als we om 19.00 op het plein komen, staan er vaak al tien jongeren op ons te wachten. Klaar voor een potje voetbal. Als de avond vordert voegen zich steeds meer jongeren bij ons. Het record aantal staat op 35 jongeren. Geen van hen was een vreemde voor ons. Ook deze avond starten we met een uurtje voetbal. We maken teams en gaan gewoon plezier hebben. Naast het veld zitten jongeren die graag een praatje met je willen maken en op het veld staan de fanatieke voetballers. Rond 20.00 uur hebben we een praatje. Een praatje dat gaat over het geloof of een ander relevant thema. Deze keer had ik het niet goed voorbereid, maar al lange tijd zweefde het thema eigenwaarde in mijn hoofd rond. Er was namelijk eens een meisje dat aangaf dat ze met meerdere jongens seks heeft gehad, omdat ze hoopte dat ze dan bleven. Ook was er een jongen die niet durfde te solliciteren op een baan, omdat hij bang was om afgewezen te worden. Het was God die dit thema lange tijd in mijn hoofd liet rondzweven dus dat thema gingen we bespreken. Wat begon als een onvoorbereid praatje eindigde in één van de beste praatjes. Jongeren waren een volle 10 minuten stil en luisterden vol aandacht. Ze hebben te horen gekregen dat God hen gemaakt heeft en dat jouw waarde vaststaat en niet bepaald wordt door jou of door mensen om je heen. In de gesprekken daarna krijg je niet altijd het achterste van de tong te zien, maar we hopen dat er een zaadje is geplant en dat we mochten helpen de jongeren op het plein te laten groeien. Na bijna twee jaar zien we dat jongeren groeien en dat enkelen van hen zich steeds meer naar Jezus toe bewegen. Stiekem zouden wij als team graag willen zien dat het zaadje dat we mochten planten ook tot bloei gaat komen, maar laat vooral Gods wil gebeuren. Bedankt dat we jullie kerk mogen gebruiken. Het is een heerlijke plek om te zijn voor we het plein op gaan.

Met vriendelijke groet, Rick Klinge