Collecte 3 maart Madras Collecte 3 maart Madras
Vidiyaakar heeft zelf, met hulp van een rijke Indiër, de mogelijkheid gekregen iets van het leven te maken. Hij had besloten zijn leven in dienst te stellen van anderen. Een deel van zijn opleiding heeft hij genoten bij moeder Theresa.
In 1983 kreeg hij, als Maatschappelijk Werker, een kindje in zijn handen, gered uit een vuilnisbak.
Eén werd twee, werd drie en behalve achter gelaten baby’s kwamen ook weeskinderen en verstoten ouderen naar hem voor hulp.
De ontmoeting van de zeevarende meneer van Dee uit de Dorpskerk groeide uit tot een vriendschap.
Meneer Van Dee zegde toe, hem te helpen. Bij zijn terugkomst in Santpoort maakte Van Dee velen enthousiast en zij wilden hem graag financieel helpen. Zo is de Stichting “Santpoort Helpt Madras” ontstaan.
Het werk van Vidyaakar is inmiddels uitgegroeid tot een dorpje met mooie gebouwen. Er wonen nu ca. 4000 mensen, groot en klein. Er is een eigen school gestart in 2010 en een ziekenhuis is iets verderop geopend in 2018. Het hele project heeft in India de naam “Helpende Handen” gekregen.
Nog dagelijks komen er kinderen en anderen binnen uit een ondraaglijke leed situatie.

Kinderen krijgen begeleiding om buiten het project te studeren of te gaan werken. Er zijn ook velen die in het dorp blijven werken.
De Indiase regering geeft geen bijdrage dus alles is afhankelijk van sponsoren.
De Stichting werkt samen met een gelijke Stichting in Venlo. De “Wilde Ganzen” geven ons advies en verdubbelden enige malen de bijdrage die wij konden overmaken. 
terug