Hart voor Velserbroek

Hart voor Velserbroek is een initiatief van verschillende kerken uit de regio. We willen ons graag inzetten om de inwoners van Velserbroek met elkaar te verbinden en om vanuit ons geloof van betekenis te zijn voor de mensen om ons heen. Op de website hartvoorvelserbroek.nl kun je meer lezen. Contact: Gerard Louwerse (gerard.louwerse@gmail.com).

Nieuwsflits 'Hart voor Velserbroek'

Engelenproject

Engelen wonen overal. Het zou zomaar kunnen dat je ze kent en tegenkomt. Het zijn mensen die er soms onverwacht voor je zijn. Word ook een engel voor een ander en breng een stukje hemel op aarde.

In de donkere dagen voor Kerst is er behoefte aan verbinding, saamhorigheid en zorg voor elkaar. Gelukkig zijn er heel veel mensen van goede wil die een sprankje hemel op aarde willen brengen.

Na het succes van vorig jaar organiseert Hart voor Velserbroek ook dit jaar weer een kerstengelproject. In dit project wordt een ‘kerstengel’ gekoppeld aan iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Denk aan mensen die een moeilijke periode hebben doorgemaakt, maar ook mensen die altijd voor een ander klaar staan, verdienen de aandacht van een engel! In principe gebeurt dat anoniem. De engel gaat op of rond de vier zondagen voor Kerst langs op een adres om daar ‘een stukje hemel op aarde’ te brengen. Dat betekent dat iemand een kaart, iets lekkers of zomaar iets leuks langsbrengt. Engelen hangen dat aan de deur of stoppen het in de brievenbus. Ze doen er een klein briefje bij zodat het duidelijk is dat het te maken heeft met het engelenproject.

Zou jij een engel willen zijn voor iemand in Velserbroek? Je krijgt dan van ons een adres toegewezen, waar je vier weken lang eens per week iemand anoniem een hart onder de riem steekt. Ook als je iemand op wilt geven voor de aandacht van een Engel, dan kan je dat aangeven.

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je tot 18 november contact opnemen met:

Willemien van Berkum
willemien@hartvoorvelserbroek.nl

Kom langs op maandag

Wil je even een break op je thuiswerkdag? Klinkt een meditatief moment in je lunchpauze goed? Op maandagen van 10.00-15.00 ben ik (in principe) in het Kruispunt (Zon Bastion 3) aanwezig. Je bent van harte welkom voor een kop koffie en een gesprek. App of bel me even als je van plan bent langs te komen, dat kan ook als je al voor de deur staat! Om 12.00 verzorg ik een meditatief moment waaraan je mee kunt doen. Als je een lunchpakketje meeneemt lunchen we daarna samen. Ook kun je me gebedspunten appen. Die neem ik dan mee in het gebed. Wil je me graag eens spreken, maar kan je maandagen overdag niet? We kunnen natuurlijk ook een afspraak maken voor een ander moment, in de kerk, bij jou thuis, of buiten.

Willemien van Berkum
willemien@hartvoorvelserbroek.nl