Groene Kerk & Wereldmaaltijd Groene Kerk & Wereldmaaltijd

Zondag 1 maart - Groene Kerk in een groene wereld

Ringbijeenkomst ‘De Groene Kerk in een groene wereld’
Locatie: Pelgrimskerk - Stephensonstraat 1, 2014 KB Haarlem

De ‘oude’ classis is de ‘nieuwe’ Ring Haarlem geworden, die twee keer per jaar bijeenkomsten organiseert rond een thema. Dit keer is dat thema ‘De Groene Kerk in een groene wereld’. De zorg voor Gods schepping is ons aller zorg – of zou dat moeten zijn. Er zijn inmiddels al heel wat groene kerken in Nederland. Milieubewustzijn is overal ingeburgerd – maar het roept ook nog veel vragen op. Hoe doe je dat? Wie gaat het betalen? Wat is echt goed voor het milieu. Daarom deze bijeenkomst voor gemeenteleden én ambtsdragers van de Protestantse Kerken van Haarlem en omstreken. Om met elkaar na te denken over een Groene Kerk en een Groene Wereld. Over wat de kerk kan doen en wat je thuis kunt doen. En ook om elkaar te ontmoeten, leden van verschillende kerken, over grenzen heen.

Het programma
14.30 uur
  • Inloop met koffie en informatiemarkt:
    • Jos Wietses met Plentifood: een ontwikkelingsproject dat bomen, planten en zaden verschaft.
    • Sandra en Anja Hermanus-Schröder met een stand van Vegan Church.
    • Paul Noordermeer: over zijn initiatief, een duurzaam bedrijf dat lokale biologische producten van boeren en telers rondbrengt en thuisbezorgd in Noord-Holland.
    • Michiel de Ruiter van Haarlem Noorderlicht, een initiatief om gezamenlijk zonnepanelen op daken te leggen.
    • Het Duurzaamheidsloket: voor alle vragen over het duurzaam maken van je eigen huis.
15.00 uur
  • Opening en aansluitend lezing door ds. Kick Bras, over Groene Theologie en het bezielde landschap.
15.30 uur
  • Workshops: ideeën uit de praktijk rond ‘een groene kerk in een groene wereld’ (met name voor en met diakenen en kerkrentmeesters).
  • Tweede deel informatiemarkt.
16.15 uur
  • Vesper / afsluiting.

Organisatie: ds. Marianne Vonkeman en ds. René van der Rijst

Zondag 8 maart - Happy Happie Wereldmaaltijd

Locatie: Kruispunt

Net als vorig jaar willen we een ontmoeting organiseren tussen de nieuwkomers in Velserbroek, gemeenteleden en andere betrokkenen uit verschillende kerken. Happy Happie deze keer, dat wil zeggen: neem een gerecht, voor-, na- of hoofdgerecht mee waar je thuis blije gezichten van krijgt. Ook de tienerkookclub werkt mee. Hart voor Velserbroek, Vluchtelingenwerk Velsen, het Kruispunt en de gezamenlijke diaconie organiseren het. Achter in de kerk liggen intekenlijsten waarop je kunt melden welk gerecht je mee brengt. Jij komt toch ook?