Mei 2017

Aan de oever
Mei 2017

Op de 55+ groep spraken we over het leven als een pelgrimsreis. Met dalen en hoogten, met kronkels en valkuilen. Alles doet mee. Je kunt er over lezen in de psalmen 120 t/m 134 - dat zijn pelgrimsliederen.

--------

Ik neem waar voor Velsen Noord en deed de begrafenis van Mw. Verhagen, bijna 94 jaar oud. Mooi hoe de hele aula van Duinrust gevuld was met familie en kennissen. Dat gebeurt niet zo vaak als je al zo oud bent geworden. Mooie begraafplaats ook trouwens. Zo kom ik nog eens ergens.

-------

Riet Ras moest een heupoperatie en lag in het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp. Daar was ik nog niet eerder geweest. Wat een fabriek is dat! Na enig zoeken vond ik de juiste afdeling en een heel montere Riet, nog maar kort na haar operatie. Dat is fijn! Mijn schoonzus werkt ook in dit ziekenhuis en ik maakte even van de gelegenheid gebruik om haar op te zoeken.

--------
Tijdens de meivakantie nog even goed opgemeten hoe het traphekje eruit moet zien dat naast onze voordeur moet komen. Een Nederlandse smit maakt het.

-------
Een indrukwekkende dienst op 7 mei met Nadia Kroon, pastoraal werker in de Bavo,  en met zang van Imke, in het kader van de dodenherdenking. Je kunt het naluisteren via deze site.

-------

Bij mijn vader heeft een duifechtpaar zich genesteld. De buren vinden het maar niks, maar aangezien mijn vader de deur niet meer uitkomt en hij er veel plezier aan beleeft, laat ik het rustig zitten.

-------

Huisbezoeken, kerkenraad en avondmaalsviering in de Hofstede. Nu de kerkdienst voor zondag nog. Fons wil graag liederen voor Hemelvaart, want hij kent ons liedboek niet. En Jan de liturgie van de week erna, omdat zijn vakantie aanbreekt. Veel kerkdiensten dus om voor te bereiden.

-------

Eindelijk een klein mozaiekje afgemaakt. Het is geinspireerd door een oud christelijk motief en houdt een wijwaterbakje. Dat komt t.z.t. in het kleine kapelletje waar ik mee bezig ben. In de meivakantie heb ik de plek waar het komen moet verder uitgegraven. Een heel karwei op de heuvel. En erg lekker om zo met je lijf bezig te zijn in de natuur.

Iemand vroeg me: waarom een wijwaterbakje? Wat doe je ermee?
Het is een herinnering aan je doop. Als je de kamer (of kapel, of kerk) binnenkomt, kun je met water een kruisje op je voorhoofd zetten om jezelf eraan te herinneren dat je gedoopt bent. Het oude van gisteren is voorbij en vandaag is nieuw en vrij. Vrij om te leven van wat er ook vandaag zomaar geschonken wordt. En vrij om jezelf zomaar weg te geven in aandacht voor je naaste, op je werk en in je leven.

-------

Een tijdschrift kwam binnen, met een bijdrage van mijn dochter over het grote project dat zij in Nepal leidde. Infrastructures of peace: dwz: wat is er nodig aan maatschappelijke structuren om vrede in een land te bevorderen? Wat werkt en wat werkt niet? Een heel technisch verhaal dat deel is van haar promotieonderzoek. Trotse moeder :)

-------

Frits v. W. maakte een lelijke val in zijn huis en brak zijn heup. Hij ligt nu in het Spaarneziekenhuis in Haarlem Zuid, en zal een tijd nodig hebben voor revalidatie. Valt niet mee voor deze nog altijd enthousiaste (bijna) negentiger.

------

Etentje van de doopreisgroep (minus enkele afwezigen). Misschien gaat het volgend seizoen verder als 'doorreisgroep'. Veel verhalen, veel gelach en lekker eten - een mooie combi.

-------

Studiedag van predikanten en pastorale werkers. Met z'n 30-en buigen we ons over 'een gebroken wereld heel maken'. De vertaler ds. Hans v.d. Heiden geeft toelichting. Mooi citaat uit het boek: Het leven is de vraag van God. Wij zijn het antwoord daarop.

-------

Zondag (groot)moederdag is genieten!

---------

Frits loopt al weer aardig rond, nog geen twee dagen na het breken van zijn heup. Helemaal blij met de moderne wetenschap is hij. Aan het eind van de week mag hij het ziekenhuis uit om te revalideren, mogelijk in de Rijp.

--------

Dit is het logo van het hospice in Santpoort. Eén van de coördinators zal op 13 juni, de laatste 55+ kring, erover vertellen. Belangstellenden zijn welkom. Aanvang 10.15 uur in het Kruispunt.

-------

Reserveer alvast 25 juni voor een gezinsdienst. Thema: zegenen. Combo speelt, Imke zingt, er wordt overgestapt en uitgezwaaid en nog zo wat.

--------

Ik kreeg een foto van de smit die ons traphekje maakt. Errug leuk geworden. Helemaal in de oude stijl van de omgeving. Dit is het uiteinde ervan. Van het weekend halen en aflakken. Dus als je nog eens een goede smit nodig hebt.. ik weet er eentje.