Michacursus Michacursus

Nadenken over rechtvaardigheid en duurzaamheid in de Michacursus

Donderdag 27 oktober - 1 december 2022, 19.45 - 21.30 uur in Velserbroek en Santpoort

Op 27 oktober starten we met de Michacursus. Micha is een profeet: hij staat voor rechtvaardigheid en duurzaamheid. Daar gaat deze cursus dan ook over. We lezen teksten, kijken video’s en spreken met elkaar over wat wij kunnen doen voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Een enkele keer zal er een spreker gevraagd worden voor onderwerpen die hiermee te maken hebben.

Afwisselend zullen Gilda Polderman en Joke Zuidema de avond leiden. De plek is ook afwisselend in het Kruispunt in Velserbroek en de Dorpskerk in Santpoort. De avonden zien er als volgt uit:
  • 27 oktober in het Kruispunt (o.l.v. Gilda Polderman): Wie zijn wij en wat is ons ‘visioen’ voor een ideale wereld?
  • 3 november in de Dorpskerk (o.l.v. Joke Zuidema): Hoe kun je opstaan tegen onrecht?
  • 10 november in het Kruispunt (o.l.v. Gilda Polderman): Zorgen voor anderen.
  • 17 november in het Kruispunt (o.l.v. Gilda Polderman): Klimaatverandering en consequenties.
  • 24 november in de Dorpskerk (o.l.v. Joke Zuidema): Consumeren en delen. Deze avond is een aparte workshop, gegeven door Alfred Slomp. Zie ook dit korte filmpje: klik. Voor deze avond is het ook mogelijk om te komen als je de rest van de cursus helaas niet kunt komen. Maar geef je dan wel op, ook als je alleen deze avond komt!
  • 1 december in de Dorpskerk (o.l.v. Joke Zuidema): Terugkijken en: hoe integreer ik datgene wat ik belangrijk vind in mijn dagelijkse leven. Met een maaltijd? Frank Cornet, raadslid in de gemeente Velsen, zal deze bijeenkomst iets vertellen over milieu en gemeente Velsen.

Ook voor mensen buiten de kerk kan deze cursus aanspreken. Dus je hoeft geen kerkbezoeker of christen te zijn om te komen! Graag wel opgeven van te voren. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. En we schenken een eerlijk kopje koffie of thee.

Heb je interesse in deze cursus? Geef je dan op bij Gilda Polderman (gildapolderman@planet.nl) of Joke Zuidema (j.zuidema@protestantsekerk.nl) of via telefoonnummer 06-38014580. Graag vóór 23 oktober aanstaande.

Een hartelijke groet,
Gilda Polderman en Joke Zuidema