October 2016 October 2016

Het meest bijzonder voor mij was wel de herfstvakantie in Cambodja, op bezoek bij mijn dochter en haar gezin. Heerlijk om veel tijd met de kleindochters door te brengen, afwisselend in de Engelse, Nederlandse en Franse taal. Cambodja is aan het herstellen van een gruwelijke burgeroorlog in de jaren zeventig. Ik heb wat films gemaakt die ik op de 55+ groep zal laten zien. Een klein trailertje kun je HIER zien.

------

Tijdens de oogstdienst speelde het combo en er werd heel wat ingezameld voor de voedselbank.

-------

Prachtig nazomer weer. Lekker om een rondje te wandelen.

-------
De gedachtenisdienst aan het voorbereiden. Roel heeft samen met Rianne en Diane al mooie songs uitgezocht. We hebben heel wat meer mensen te gedenken dan vorig jaar, 13 welgeteld. Daar zijn drie mensen bij waarvan de ouders de kaars gaan aansteken. Vier jongere mensen in totaal, allemaal overleden aan kanker.

-------

Heel wat bezoeken en gesprekken, twee kerkdiensten voor te bereiden, twee kringen, catechese, drie vergaderingen, het was me de week wel. Maar dan heb je ook wat! De dag met de Chinezen was leuk en leerzaam, de herinneringen aan de Chinareis kwamen ook weer terug.

-------

De tieners filmden met enige gretigheid hoe de verloren zoon zijn geld verkwistte.. (de kermis was natuurlijk DE plek om dat te filmen).

--------

Twee Chinese christenen zijn een paar dagen in Nederland, om kennis te maken met Nederlands diaconaat. Ze volgen in Denemarken een door ICCO (en Kerk in Actie) gesponsorde training over kerkontwikkeling. Ik heb ze een dag vergezeld bij Stem in de Stad. Onze diaconie bood aan om de onkosten voor hen te vergoeden. Bij Stem kregen ze een allerlei aspecten van dit bijzondere werk te zien en ontmoetten ook een aantal bezoekers aldaar.  Bert en Carla van Dam waren toevallig in de BAVO toen we die bezochten en konden een heel speciale rondleiding geven.  Voor de Chinezen heel bijzonder omdat de kerk in China nog zo jong is, de meeste kerken zijn van na 1980.  We aten bij Jansje, bediend door mensen met Down's syndroom. Ook dat was een hele ervaring voor hen: in China zijn mensen met een beperking vooral een schande. Daar valt nog wel wat te stimuleren.

-----

Afgelopen zondagavond overleed Arnold Arends, zoon van Henk en Jannie. Gelegenheid tot condoleren is vrijdag 7 oktober van 19-19.45 uur op Westerveld, waar hij zaterdag om 11.00 uur begraven wordt.

-------

Samen kerken in de Dorpskerk van Santpoort. We hoorden op deze Israëlzondag een poëtische vertelling over de avonturen van een groep gemeenteleden in Iona, het Engelse kloostereiland op de rand van Europa. Een gedeelte uit de prachtige psalm 139 was de leidraad van de preek. God, onnoembaar, onkenbaar, en toch: verweven met het diepst van onze ziel. We zongen de mooiste Iona liederen vol aardse spiritualiteit.

En na afloop koffiedrinken in de  wijkzaal. Met de wereldwinkel natuurlijk.