September 2016 September 2016

Steek een kaarsje aan voor de fam. Arends of stuur een kaartje. Hun zoon Arnold ligt op sterven. Dubbelzwaar nadat zijn tweelingbroer hem al voorging.

--------

Met de tieners gingen we naar Zorgvrij, om een gedeelte uit het verhaal over de verloren zoon op te nemen. De zoon (in dit geval een dochter) komt tot inkeer als h/zij de varkens eten geeft maar zelf honger heeft. Honger hadden we niet na eerst een tompoes verorberd te hebben, maar de appels die we voerden waren wel vers van de boom geplukt. In het varkenshok was het nog best spannend. Die beesten zijn gevaarlijker dan ik besefte. Ik heb een nieuw ontzag voor ze gekregen.

-------

Zondag ging de preek over Jacob's ladder (uit Genesis 28 - preken kun je ook via deze site lezen, kijk onder "wat doen we?"). Cees stuurde een foto die hij in Ierland gemaakt heeft, van het weerverschijnsel dat we Jacobs ladder noemen.

-----

Ik heb gisteren via de website van verbeterdebuurt.nl gemeld dat er op verschillende plekken loszittende stoeptegels op het fietspad van de Dammersboog zaten. En kijk: vandaag zijn ze het al aan het repareren. Goed gedaan gemeente Velsen!

------

In het kantoor van de Dorpskerk van Bloemendaal hebben we Pinksteren 2017 besproken, met een stuk of zeven pastores uit de regio. Het plan is om een vrolijke viering met een klezmerband te gaan houden, met ruimte voor interactie, verhaal en de bijzondere muziek uit de jiddische traditie. Dat past bij Pinksteren en bij Caprera.

------

Vandaag de cahiers voor de nieuwe LEV-kring besteld. Met een stuk of tien mensen gaan we het verhaal van David close-readen. De rabbijnen openen doorzichtjes met hun commentaren.

------

Brainstormen over kerkbalans, een hele klus ieder jaar, maar essentieel voor het voortbestaan van onze gemeenten.

-------

Echtgenoot is sinds dit weekend voor een aantal weken in ons Franse vakantiehuis, aan het schrijven aan een boek. Ik reed de 500 km naar huis en kwam voor de deur tot de ontdekking dat ik mijn sleutelbos was vergeten! Het duurde een hele tijd voor ik iemand te pakken had met een reservesleutel. Gelukkig bracht de expresspost me dinsdag alweer de sleutels. Kan ik tenminste de kerk weer in.

--------

We werden onlangs opgeschrikt door een noodkreet op de familieapp: kleindochter Lucie werd met acute ademnood in het ziekenhuis opgenomen. Niet eenvoudig om daar terecht te komen, in Phnom Penh waar ze nog maar pas wonen, en dan midden in de nacht. Hier op de foto is ze al weer aardig opgeknapt door zuurstof en medicijnen, tot opluchting van iedereen. Inmiddels is ze weer helemaal beter. Wat het precies geweest is, is onduidelijk. Later, nota bene dezelfde nacht, kwam schoonzoon Jan met een acute longontsteking in het ziekenhuis in Utrecht terecht. Ook hij is inmiddels aan de beterende hand, al duurt het herstel wat langer. De fragiliteit van het leven..

------

Tijdens de startzondag viering werden vijf nieuwe ambtsdragers bevestigd: Aart, Ton, Willem en Peter.  Jody, Marja en Willem legden hun taak neer.

Er waren gesprekken in kleine groepjes en een heerlijke lunch, georganiseerd door de activiteitencommissie: Wies, Heleen en Ben.

--------

De gezamenlijke wijkkerkeraden ontmoetten Bethe van Soest, de actieve predikante van stichting Hartegoed, die mogelijk vanuit de Dorpskerk activiteiten gaat ontwikkelen.

---------

De eerste 55+ groep is weer geweest, en ook de eerste 13+ catechese. Met de tieners gaan we weer een film maken, hebben ze besloten.

Zondag 11 september was er na de kerkdienst de eerste bijeenkomst van de 'doopreisgroep', een stuk of 10 mensen die Inez begeleiden op weg naar haar doop met Pasen volgend jaar. Bijzonder om met heel verschillende mensen, kerkelijk, niet kerkelijk, ander-kerkelijk, gelovig, twijfelend, behoudend en vrijzinnig te spreken over de geestelijke weg van het christendom - en wat dat voor ons eigen leven zou kunnen betekenen.