Op 17 september is de startzondag, aanvang 9.30 uur.
Misschien! Dat is het thema van een speelse en interactieve viering waarin ook het combo haar medewerking verleent.
Om handen en voeten te geven aan dit thema wordt iedereen uitgenodigd iets mee te brengen waar een ander ‘misschien nog wat aan heeft’. Of wat misschien bij de koffie wel lekker is. Neem iets kleins mee zoals een boek, een tijdschrift, speelgoed, sieraden, een cd, een taart die je zelf bakte, of koekjes, of kruiden uit je tuin of jam die je maakte. We stallen alles achterin de kerk op tafels en je mag meenemen ‘waar je misschien wel wat aan hebt’. Gratis natuurlijk, want alles is toch genade! Wat over is, gaat naar de kringloop of naar de Boshoek om op te eten. Aanvang 9.30 uur.

---------

Op bezoek bij Jaap V. Hij blijft zijn best doen om zijn lot positief te benaderen, in zijn kamer in de Moerberg, op zijn gebruikelijke actieve en plagerige manier. Het prachtige uitzicht van zijn kamer helpt om het gemis van zijn vrouw Ria te dragen. Het is niet makkelijk voor beiden dat je na 60 jaar huwelijk niet meer samen kunt wonen. Mag ik een foto van je maken? vroeg ik, voor de mensen van het Kruispunt? Dat mocht.
---------

Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Helaas is geen catechesegroepje meer, gelukkig nog wel tienernevendienst en Rock Solid. Ook gaan twee jongeren in gesprek over doop en belijdenis. Een stuk of 10 mensen gaan zich verdiepen in het boek: Verslaafd aan God, een onrustig makend boek van een Ierse theoloog die het hart van het christendom onder het stof vandaan probeert te krijgen. En een klein groepje gaat in gesprek met mystieke teksten en met elkaar.  Op de 55+ groep zal op 3 oktober het gesprek worden gevoerd aan de hand van dia's van Gerard uit Israel. En eind september gaan we met 10 mensen een weekend naar de abdij in Egmond.

--------

De eerste vergadering over het Feest van de Geest 2018 is alweer geweest. Trees v G is werkgroeplid geworden en samen met haar zullen we het ook in onze kerk weer organiseren. Elf kerken doen nu mee, begreep ik. Dat wordt dus een mooie fietsroute tussen Heemstede en Velsen Zuid.

--------

Ondanks de zomerstop van dit blog is er wel weer van alles gebeurd.

Sonrise was een groot succes, tijdens de vossenjacht waren er bijna 150 kinderen die meededen. Erg leuk zoveel enthousiasme!

Op facebook vind je meer foto's.

--------

Een groep vrijwilligers o.l.v. Ton Zaal en Gré Riedijk hebben hard gewerkt om de kerkzaal na een grote schuurbeurt weer helemaal in orde te krijgen. Prachtig resultaat!

--------

Op 16 juli overleed Alie Kleiterp, ze woonde al een tijdje in Heemstede. Haar onrust is nu ten einde. Met veel plezier en dankbaarheid herinneren wij haar.

----------

Op 3 juli werd onze jongste kleindochter gedoopt in de Gertrudis kathedraal in Utrecht, de kerk waar onze dochter bij hoort. Het was heel bijzonder om dit samen met bijna onze hele familie te beleven, dochter uit Cambodja met gezin was erbij, mijn broer uit Noorwegen en zijn dochter, dat maakte het heel feestelijk.

------

Tijdens onze vakantie heb ik aan de lijve ervaren hoe zwaar het is om een goed fundament te leggen. Maar het begin voor een kleine kapel is er!  Misschien geldt het ook wel voor het geloof: het fundament ervoor kost de meeste moeite. En het lukt je niet in je eentje.

------

Eind augustus nam Ds. Ineke Clement afscheid van haar werk als ouderenpastor in Santpoort. Het was een feestelijk geheel, elders kun je er meer over lezen en zien. We wensen haar natuurlijk veel plezier met haar kinderen en kleinkinderen, nu er wat meer vrije tijd aanbreekt.