Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

Liturgiegroep

Toen het nieuwe liedboek werd ingevoerd, is de bestaande liturgiegroep gestopt. We besloten de vorm van de kerkdienst voorlopig hetzelfde te houden omdat er zoveel nieuwe liederen moesten worden aangeleerd. Maar nu wordt het tijd om weer eens samen te kijken wat we doen op zondagmorgen, en of we daar iets meer afwisseling in willen of kunnen aanbrengen. Graag onderzoek ik dat met gemeenteleden die daar ook belangstelling voor hebben. Hoe vaak en voor hoelang we bij elkaar blijven komen, spreken we samen af. Misschien zijn er sommigen die alleen een eerste keer mee willen maken om hun gedachten en ervaringen hierover te delen. Dat kan ook. Meld je aan bij ds. Vonkeman, dan krijg je een datumprikker na de zomer. De eerste keer waarschijnlijk na een dienst op zondag.

Kring 'mystieke teksten'

We gaan nog even verder met de teksten van Christian Wiman. Afgelopen keer spraken we door over onze eigen beleving van bidden. En wat bedoelen we eigenlijk met "God bestaat"? Wat ervaren we er zelf van? De komende keren zijn: 5 april en 10 mei, 10-11.30 uur. Je kunt per keer insteken. Bij Jody thuis. Wil je mee doen om te kijken of het iets voor jou is, stuur even een berichtje naar ds. Vonkeman, dan krijg je de info.

Gespreksgroep 55+

Deze kring heeft haar laatste bijeenkomst begin mei gehad. Na de zomer beginnen we weer.

Gespreksgroep 30+

Wij zijn een gespreksgroep van en voor mensen rondom de 30, met deelnemers uit Haarlem en Velserbroek. Eens in de drie weken komen we bij elkaar op woensdagavond om over verschillende onderwerpen te praten. De ene keer praten we over hoe we ons geloof met ons dagelijks leven kunnen verenigen, de andere keer hebben we een gastspreker die vertelt over zijn werkervaringen of we gaan op bezoek bij andere geloofsstromingen in de buurt, zoals een moskee of het leger des heils.
Maar niet alleen hebben we het over geloofsonderwerpen, maar ook over de zin en onzin van plastische chirurgie, over de keuzes van het huidige kabinet of we bekijken een film. Van alles wat dus.
Als je nog nooit op de (Haarlemse/Velserboekse) kring geweest bent maar belangstelling hebt, mail even met Marieke Teeuw. ()

Workshop sacrale dans

Op zaterdag 25 mei van 10-12 uur kun je in het Kruispunt kennismaken met een andere vorm van mediteren: sacrale dans. Het is bewegen in een kring, met rustige en eenvoudige steeds herhalende passen, op volksmuziek uit alle windstreken. Het is voor iedereen van alle leeftijden, mannen en vrouwen kunnen mee dansen. Danservaring is niet nodig. Het wordt geleid door Corine Zwaan, docente sacrale dans. Deze kennismaking is gratis, bij voldoende belangstelling wordt er na de zomer een maandelijkse groep gevormd. Aanmelden voor 12 mei is nodig, via .

Kloosterweekend

Van 27-29 september zijn er tien plaatsen gereserveerd voor een kloosterweekend in Lioba, Egmond. Zowel mensen uit Santpoort als Velserbroek zijn hartelijk uitgenodigd. Als je mee wilt, laat het zo spoedig mogelijk weten aan Joyce Out: .

Israëlreis in 2020

Inmiddels is er meer bekend. De reis zal van 18-25 maart 2020 zijn (dan is het weer gunstig) en rond de €1700 p.p. kosten, afhangend van het aantal deelnemers (tussen de 20-40). Op zondag 16 juni zal in de Dorpskerk na afloop van de dienst en de koffie (rond half 12) een infobijeenkomst zijn. Daar zal ik ook de korte film laten zien van de reis die ik zelf vorig jaar maakte. Weet je nu al dat je belangstelling hebt, stuur een mail naar . Dan kom je op een mailinglijst voor nadere informatie.

Pelgrimstocht Santiago september 2019

Jean-Jacques en ik (Marianne) zijn gevraagd om als begeleiders van een groep senioren mee te gaan op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, de laatste weken van september. Het is een combinatie van busreis en wandeltocht. Als u lid bent van de PCOB/KBO dan kunt u zich voor deze reis aanmelden, de gegevens komen in het maandblad van de vereniging. Of meld het even bij . Het eerste gemeentelid heeft zich al gemeld.

Meer informatie

Voor al deze activiteiten: nadere inlichtingen en opgave bij Ds. Marianne Vonkeman, tel 023-8223720, of per mail: .