Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

Liturgiegroep

Toen het nieuwe liedboek werd ingevoerd, is de bestaande liturgiegroep gestopt. We besloten de vorm van de kerkdienst voorlopig hetzelfde te houden omdat er zoveel nieuwe liederen moesten worden aangeleerd. Maar nu wordt het tijd om weer eens samen te kijken wat we doen op zondagmorgen, en of we daar iets meer afwisseling in willen of kunnen aanbrengen. Graag onderzoek ik dat met gemeenteleden die daar ook belangstelling voor hebben. Hoe vaak en voor hoelang we bij elkaar blijven komen, spreken we samen af. Misschien zijn er sommigen die alleen een eerste keer mee willen maken om hun gedachten en ervaringen hierover te delen. Dat kan ook. Meld je aan bij ds. Vonkeman, dan krijg je een datumprikker na de zomer. De eerste keer waarschijnlijk na een dienst op zondag.

Kring 'mystieke teksten'

Afgelopen keren lazen we teksten van Christian Wiman. Zoals altijd bespraken we de verbinding naar ons eigen leven. God als “heldere afgrond”? Waarom zegt hij dat? Wat zegt dat over de afgronden van ons eigen leven? Wat doen die met ons? De komende keren, met weer andere teksten, zijn: 8 maart, 5 april en 10 mei, 10-11.30 uur. Bij Jody thuis. Wil je mee doen om te kijken of het iets voor jou is, stuur even een berichtje naar ds. Vonkeman, dan krijg je de info.

Alpha cursus

Op donderdag 11 oktober start Hart voor Velserbroek met het organiseren van een Alpha cursus. Als je nieuwsgierig bent naar geloof, vragen hebt over het christendom, of mee wilt doen in gesprekken erover, ben je van harte welkom. De Alpha cursus is een goede mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en meer over Jezus te weten te komen.
Tijdens de cursus nemen we 10 weken lang de tijd om na te denken over het christelijk geloof. We beginnen elke avond met een maaltijd. Daarna is er een korte overweging over een van de aspecten van het christelijk geloof (bijv. ‘Wie was Jezus?’ of ‘Wat is gebed?’). Daarna praten we er in kleine groepen over door. Geen enkele vraag is te gek! Meer weten of aanmelden (dat mag ook als je de eerste avond gemist hebt)? Neem contact op met Mark Schippers: of 06-20450796.

Gespreksgroep 55+

5 maart en 2 april vanaf 10.15 uur in het Kruispunt komen 55-plussers bij elkaar o.l.v. ds. Vonkeman. Meestal bespreken we een bijbelverhaal of een thema.  Welkom om een keertje aan te waaien. In maart bespreken we de twee zusters Martha en Maria: ofwel actie en bezinning. Hoe zit dat met ons?

Gespreksgroep 30+

Wij zijn een gespreksgroep van en voor mensen rondom de 30, met deelnemers uit Haarlem en Velserbroek. Eens in de drie weken komen we bij elkaar op woensdagavond om over verschillende onderwerpen te praten. De ene keer praten we over hoe we ons geloof met ons dagelijks leven kunnen verenigen, de andere keer hebben we een gastspreker die vertelt over zijn werkervaringen of we gaan op bezoek bij andere geloofsstromingen in de buurt, zoals een moskee of het leger des heils.
Maar niet alleen hebben we het over geloofsonderwerpen, maar ook over de zin en onzin van plastische chirurgie, over de keuzes van het huidige kabinet of we bekijken een film. Van alles wat dus.
Als je nog nooit op de (Haarlemse/Velserboekse) kring geweest bent maar belangstelling hebt, mail even met Marieke Teeuw. ()

Israëlreis

Zoals bekend ben ik (Marianne) op inspiratiereis naar Israël geweest. Enkele gemeenteleden vroegen zich af of we zoiets niet met een aantal gemeenteleden (uit Santpoort en Velserbroek) kunnen doen. Bij deze dus de vraag: heb je/heeft u belangstelling daarvoor? Laat het weten aan ds. Vonkeman, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Camino voor senioren september 2019

Jean-Jacques en ik (Marianne) zijn gevraagd om als begeleiders van een groep senioren mee te gaan op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, de laatste weken van september. Het is een combinatie van busreis en wandeltocht. Als u lid bent van de PCOB/KBO dan kunt u zich voor deze reis aanmelden, de gegevens komen in het maandblad van de vereniging. Ik ben er zelf nooit geweest en het lijkt me een inspirerende en leerzame ervaring. Duizenden mensen lopen of fietsen deze oude pelgrimsroute. Ik hoop tegen die tijd te ontdekken waarom!

Meer informatie

Voor al deze activiteiten: nadere inlichtingen en opgave bij Ds. Marianne Vonkeman, tel 023-8223720, of per mail: .