World Servants

Wat het doel is van dit stukje
U te informeren en uit te nodigen om zondag 6 mei naar de Dorpskerk of zondag 13 mei naar het Kruispunt te komen, waar u vragen kunt stellen aan mij en luisteren naar mijn ervaring met ontwikkelingswerkprojecten van World Servants. Zondag 13 mei zal de diaconie collecte beschikbaar gesteld worden aan het project in Sierra Leone van deze zomer.

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks bijdragen als dat uw voorkeur heeft, dit kan via NL39 TRIO 0338 4163 31 t.n.v. Stichting World Servants Nederland o.v.v. SL118, Johan Hennipman. World Servants heeft een CBF Keurmerk en is als ANBI geregistreerd bij de belastingdienst.

Wie ik ben
Johan Hennipman, en ik ben een enthousiaste 28 jarige register accountant welke zijn vrije tijd graag doorbrengt met anderen en zich met en voor anderen inzet, waaronder dit soort projecten van drie weken in de zomer.

Waar ik dit jaar heen ga
Ik ga naar het plaatsje Lunsar in het westen van Sierra Leone. Dit is een traditioneel handelscentrum. Sierra Leone staat bekend om de burgeroorlog jaren geleden, de ebola epidemie in 2014 en vernietigende modderstromen in 2016 en 2017.

Wat ik daar ga doen
Ik ga daar met een groep van 30 jongeren uit Nederland drie klaslokalen bouwen voor weeskinderen en kinderen van blinde bedelaars. Daarnaast zullen wij kinderwerk doen en een life skills programma. Ik ben opnieuw lid van het leidersteam en daarmee mede verantwoordelijk voor het welzijn van de groep. Mijn topic binnen het leidersteam is dit jaar ‘cultuur’. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor het verwezenlijken van de door de deelnemers gestelde cultuurdoelen (zoals bezoek aan een lokale kliniek, e.d.) en de interactie met de lokale bevolking.

Voor wie ik ga
Uiteraard ga ik voor de doelgroep van het project, de kinderen, en voor de lokale community waarop onze aanwezigheid een impact zal hebben. Daarnaast ga ik mee voor de deelnemers van het project.

Waarom ik ga
Door de klaslokalen te bouwen blijven deze weeskinderen van de straat, kent hun leven structuur, een veilige omgeving, krijgen ze voeding, is er hygiëne en krijgen ze scholing. De klaslokalen bouwen we als uitbreiding voor de groeiende Josephine Bakitha Basischool welke momenteel 393 leerlingen en 11 leerkrachten poogt te huisvesten. Door onze aanwezigheid leeft een community op. Ze slaan de handen ineen om ons te helpen wat tot prachtige uitwisselingen leidt, tevens zet het ze aan het denken wat nog meer mogelijk is (al dan niet met hulp van World Servants) om hun welzijn te verbeteren. Uit mijn ervaring is de impact van zo’n project levens veranderend. In een andere wereld, in basale levensomstandigheden, met fysieke uitdagingen naast confronterende en verhelderende ontmoetingen heb ik mezelf, de wereld en bovenal mijn geloof en relatie met God beter leren kennen. Ik weet dat deelnemers hetzelfde ervaren. Als leider heb ik tevens gemerkt dat ik van invloed kan zijn in het leven van andere jongeren, waarvan een heel aantal vrienden voor het leven zijn geworden.

Wat het mij kost
Naast de drie weken in de zomer en voorbereidingstijd zoals trainingen, is de projectbijdrage € 2.650 per persoon. Deelnemers halen dit bij elkaar via bijdragen van de kerk, een club, familie, vrienden en acties met groepen. Via de deelnemersbijdragen is ongeveer 65% van het project gedekt. World Servants tracht de overige kosten zelf te dekken door middel van sponsoracties en overheidssubsidies. Dit is een uitdaging sinds de overheidskraan is teruggedraaid. Daarom daagt de organisatie ons uit meer op te halen. Die uitdaging ga ik graag aan. Wilt u mij helpen het project van deze zomer te financieren?

Johan Hennipman