Groene kerk

Uitnodiging lezing ‘Genoeg om te leven’




Waar gaat het over?

Paul Schenderling is al jaren intensief bezig met het thema christen-zijn en levensstijl. In het dagelijks leven adviseert hij overheden over sociale vraagstukken. Hoewel hij van huis uit econoom is, is hij over weinig onderwerpen kritischer dan over ons huidige economisch handelen en de gevolgen daarvan voor mensen en de aarde. Het Bijbelboek Jesaja is daarbij een grote inspiratiebron voor hem. In 2021 schreef hij samen met Matthias Olthaar het boek ‘Hoe handel ik eerlijk?’ en in 2022 verscheen zijn boek ‘Er is leven na de groei’. In beide boeken schetst hij een visie op een inrichting van onze economie en een levenswijze die het andere leven op aarde niet langer aantast maar juist bevordert.
 

Ben je in dit onderwerp geïnteresseerd en wil je hier meer over weten?

Geef je dan op voor deze bijeenkomst. Paul zal ons op een nieuwe manier laten kijken naar de economie vanuit duurzaam perspectief. Ook geeft hij handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Bij voldoende interesse gaan we een geschikt moment en datum plannen. Graag aanmelden via: mail.

 

Kijktip: You are what you eat: a twin experiment



De documentaire You Are What You Eat: A Twin Experiment neemt de kijker mee in een eet-experiment van Stanford University, uitgevoerd door voedingswetenschapper Christopher Gardener. Aan het onderzoek doen 22 identieke tweelingen mee. Ze worden acht weken lang gevolgd. Ieder volgt zijn eigen dieet ( gezond-vegan versus gezond-vlees) om te zien welke invloed voedsel op het lichaam heeft. De eerste vier weken wordt het voedsel aan de tweeling verstrekt. De laatste vier weken koken ze zelf. Daarbij gaan de deelnemers zelf naar de winkel om ingrediënten te halen en bepalen ze zelf de hoeveelheid.
 

Trailer:


 

Wat is het effect?

De verandering in levensstijl blijkt een groot effect te hebben. De groep die het vegan dieet voorgeschoteld kreeg is er lichamelijk gezien beter aan toe dan de tweelingen die een dieet op basis van vlees kregen. De eerste groep had een langere levensverwachting, minder kans op hartziekten, een hoger libido en het lichaamsgewicht verminderde.

De documentaire zet de kijker aan het denken over de voeding zelf, maar ook over de voedselindustrie en hoe er met dieren/natuur om wordt gegaan.






 
terug
×