Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

Liturgiegroep

Toen het nieuwe liedboek werd ingevoerd, is de bestaande liturgiegroep gestopt. We besloten de vorm van de kerkdienst voorlopig hetzelfde te houden omdat er zoveel nieuwe liederen moesten worden aangeleerd. Maar nu wordt het tijd om weer eens samen te kijken wat we doen op zondagmorgen, en of we daar iets meer afwisseling in willen of kunnen aanbrengen. Graag onderzoek ik dat met gemeenteleden die daar ook belangstelling voor hebben. Hoe vaak en voor hoelang we bij elkaar blijven komen, spreken we samen af. Misschien zijn er sommigen die alleen een eerste keer mee willen maken om hun gedachten en ervaringen hierover te delen. Dat kan ook. Meld je aan bij ds. Vonkeman, dan krijg je een datumprikker na de zomer. De eerste keer waarschijnlijk na een dienst op zondag.

Kring 'mystieke teksten'

We gaan nog even verder met de teksten van Christian Wiman. Afgelopen keer spraken we door over onze eigen beleving van bidden. En wat bedoelen we eigenlijk met "God bestaat"? Wat ervaren we er zelf van? De komende keren zijn: 5 april en 10 mei, 10-11.30 uur. Je kunt per keer insteken. Bij Jody thuis. Wil je mee doen om te kijken of het iets voor jou is, stuur even een berichtje naar ds. Vonkeman, dan krijg je de info.

Gespreksgroep 55+

Deze kring heeft haar laatste bijeenkomst begin mei gehad. Na de zomer beginnen we weer.

Gespreksgroep 30+

Wij zijn een gespreksgroep van en voor mensen rondom de 30, met deelnemers uit Haarlem en Velserbroek. Eens in de drie weken komen we bij elkaar op woensdagavond om over verschillende onderwerpen te praten. De ene keer praten we over hoe we ons geloof met ons dagelijks leven kunnen verenigen, de andere keer hebben we een gastspreker die vertelt over zijn werkervaringen of we gaan op bezoek bij andere geloofsstromingen in de buurt, zoals een moskee of het leger des heils.
Maar niet alleen hebben we het over geloofsonderwerpen, maar ook over de zin en onzin van plastische chirurgie, over de keuzes van het huidige kabinet of we bekijken een film. Van alles wat dus.
Als je nog nooit op de (Haarlemse/Velserboekse) kring geweest bent maar belangstelling hebt, mail even met Marieke Teeuw. ()

Workshop sacrale dans

Op zaterdag 25 mei van 10-12 uur kun je in het Kruispunt kennismaken met een andere vorm van mediteren: sacrale dans. Het is bewegen in een kring, met rustige en eenvoudige steeds herhalende passen, op volksmuziek uit alle windstreken. Het is voor iedereen van alle leeftijden, mannen en vrouwen kunnen mee dansen. Danservaring is niet nodig. Het wordt geleid door Corine Zwaan, docente sacrale dans. Deze kennismaking is gratis, bij voldoende belangstelling wordt er na de zomer een maandelijkse groep gevormd. Aanmelden voor 12 mei is nodig, via .

Kloosterweekend (volgeboekt)

Het kloosterweekend in Lioba a.s. september is inmiddels volgeboekt. Mocht je graag eens zo’n weekend meemaken maar was je nu te laat, geef je dan alvast op als belangstellende voor volgend jaar bij ds. Polderman of ds. Vonkeman.

Israëlreis 2020

De reis zal van 18-25 maart 2020 zijn (dan is het weer gunstig) en rond de €1700 euro p.p. kosten, afhangend van het aantal deelnemers. Inmiddels hebben zich al een aantal mensen opgegeven. Met 15-20 deelnemers gaat de reis zeker door, dus verspreid het nieuws. Een uitstekende Nederlandse reisgids begeleidt ons. Zij woont in Jeruzalem en brengt de situatie van Joden en Palestijnen evenwichtig in beeld. Op zondag 16 juni zal in de Dorpskerk te Santpoort na afloop van de dienst en de koffie (rond half 12) een informatiebijeenkomst zijn. Daar zal ds. Vonkeman o.a. de korte film laten zien van de reis die zij zelf vorig jaar maakte. Ook het dagprogramma is dan bekend. Weet je nu al dat je belangstelling hebt, stuur een mail naar . Dan kom je op een mailinglijst.

Pelgrimstocht Santiago

De bus- en wandelreis naar Santiago voor senioren, die in september vanuit de KBO/PCOB wordt georganiseerd, is zwaar overtekend. Daarom zal er een tweede reis in mei 2020 gepland worden. Enkelen van u hadden belangstelling, maar konden in september niet mee. Er is dus nog een kans, maar wees er snel bij. Kijk op de website van VNB voor verdere gegevens, of stuur een mailtje naar Marianne Vonkeman.

Meer informatie

Voor al deze activiteiten: nadere inlichtingen en opgave bij Ds. Marianne Vonkeman, tel 023-8223720, of per mail: .