Kerst 2022

Kerst 2022
Het wordt steeds donkerder om ons heen. We zijn onderweg naar het kerstfeest. Een feest van licht, ook een feest van vrede. Maar soms is die vrede ver te zoeken. Dat zie je als je ver weg kijkt, zoals die slepende oorlog in Oekraïne, maar ook dichtbij is er lang niet altijd vrede tussen mensen en zelfs geen vrede in ons eigen hart. We zitten gevangen in wat we willen, wat we moeten of misschien zelfs wat we denken dat zou moeten. Hoe kunnen we ooit vrij zijn en in vrijheid kiezen voor het goede, zodat er dan vanzelfsprekend ook vrede zal ontstaan. Ik denk dat verwondering ons vrij kan maken. Verwondering voor een kind, dat weerloos en kwetsbaar is. Het kind in onszelf misschien? Het kerstkind kan deze verwondering oproepen en ons doen verlangen naar vrede, misschien zelfs zo, dat het al even vrede wordt. Tenminste in onszelf.

Ik wens u tijdens en na de kerstdagen vrede toe!

Hartelijke groet,
ds. Joke Zuidema


 

Vrijdag 23 december

  • Ochtend - Vrijdag 23 december in de ochtend viert Floriant 'Kerst voor de buurt'. Namens Hart voor Velserbroek doet Willemien ook mee. Op 4 plekken in het centrum zullen de kinderen een tableau vivant neerzetten, een kerstlied zingen en iets uitdelen aan de voorbijgangers. Wil je ook meehelpen met uitdelen, of erbij zijn? Graag! Laat het even weten aan Willemien van Berkum (willemien@hartvoorvelserbroek.nl / 06-24433548).
 

Zaterdag 24 december

  • 16.00 uur - Hart voor Velserbroek - KliederKerst (zie kerkblad: KLIK).
  • 18.45 uur - Hart voor Velserbroek - Kerstsamenzang (zie kerkblad: KLIK).
  • 21.00 uur - Kerstnachtdienst in het Kruispunt - ds. J. Zuidema (muzikale begeleiding van Anne Brummelkamp (orgel) en Eva van Wiggen (dwarsfluit)).
 

Zondag 25 december

  • 10.00 uur - Kerstochtend in het Kruispunt - ds. J. Zuidema (muzikale begeleiding van Roel Donken (orgel) en Bart Kaptein (piano)).


 
terug