Kijktip documentaire Netflix

'YOU ARE WHAT YOU EAT: A TWIN EXPERIMENT'

 

Trailer:
De documentaire You Are What You Eat: A Twin Experiment neemt de kijker mee in een eet-experiment van Stanford University, uitgevoerd door voedingswetenschapper Christopher Gardener. Aan het onderzoek doen 22 identieke tweelingen mee. Ze worden acht weken lang gevolgd. Ieder volgt zijn eigen dieet ( gezond-vegan versus gezond-vlees) om te zien welke invloed voedsel op het lichaam heeft. De eerste vier weken wordt het voedsel aan de tweeling verstrekt. De laatste vier weken koken ze zelf. Daarbij gaan de deelnemers zelf naar de winkel om ingrediënten te halen en bepalen ze zelf de hoeveelheid.
 

Wat is het effect?

De verandering in levensstijl blijkt een groot effect te hebben. De groep die het vegan dieet voorgeschoteld kreeg is er lichamelijk gezien beter aan toe dan de tweelingen die een dieet op basis van vlees kregen. De eerste groep had een langere levensverwachting, minder kans op hartziekten, een hoger libido en het lichaamsgewicht verminderde.

De documentaire zet de kijker aan het denken over de voeding zelf, maar ook over de voedselindustrie en hoe er met dieren/natuur om wordt gegaan.


 
terug