Bezoek aan MercyShips

Mijn bezoek aan de Global Mercy, het tweede en grootste ziekenhuisschip ter wereld van MercyShips (u weet wel, waar wij ook aan hebben bijgedragen ..)
Ik was al enthousiast, maar werd het toen nog meer.Tijdens een rondleiding van een uur werd ik o.a. meegenomen naar de operatiekamers met zeer geavanceerde apparatuur. Daarbij gaf een chirurg (virtueel) een presentatie.
Door de smalle gangen gingen we naar de kinderafdeling waar een aantal kinderbedden geheel klaargemaakt voor ontvangst met patchwork dekentjes en knuffels. Bijzonder was dat onder het kinderbed, nog een bed was voor een ouder/verzorger.De vrijwilligers verbinden zich aan MercyShips van twee weken tot een aantal jaar. Degene die mijn groep begeleidde was zelf werkzaam in het onderwijs. Haar echtgenoot was directeur van een ziekenhuis, hij had ook een groep belangstellenden. Zij waren in het verleden al vier jaar op het schip werkzaam geweest.

Er zijn trouwens ook (jonge) gezinnen die een tijdlang op het schip verblijven. Voor de bemanning is er gezondheidszorg, fysio, tandarts, sport etc. De kinderen krijgen onderwijs aan boord.
Naast medische functies zijn er ook veel technische- en algemene beroepen. Dat varieert van Kapitein tot AV-technicus, van Keukenmedewerker tot Receptionist etc.
Ik ben blij dat ik op dit bijzondere schip geweest ben en wens hun een goede vaart en veel succes wanneer de vrijwilligers m.n. in Zuid-Afrika de allerarmsten van de wereld een nieuwe toekomst bieden.
Vicky Koster, diaken
  
terug